Woonwijk Sparrenburg Rosmalen

Woonwijk Sparrenburg

Sparrenburg is een wijk in Rosmalen ten zuiden van de spoorlijn. De wijk is eind jaren’70 en begin jaren '80 tot stand gekomen, kort na de bouw van Kattenbosch.

De wijk is sterk georiënteerd op de voormalige landschappelijke elementen die, in verband met de bouw van de wijk, aanwezig zijn in het gebied. De vele hotwallen en lanen zijn zo zorgvuldig mogelijk behouden. Hierdoor heeft de wijk een bijzonder groen en natuurlijk karakter ondanks de relatief hoge dichtheid die de wijk kent. Vrijwel alle straatnamen eindigen op –hoeven, waardoor de wijk de bijnaam De Hoevens in ontvangst heeft mogen nemen.

De twee voormalige basisscholen in de wijk zijn gefuseerd in Educatief Centrum ’t Sparrenbos. Ook zit er in EC ’t Sparrenbos nu een kinderdagverblijf, tussen schoolse- en naschoolse opvang.

De woonwijk bestaat uit de volgende buurten: bremhoeven, Sparrenhoeven, Eikakkerhoeven, Tielekeshoeven, Maaslandhoeven, heihoeven, Sluiskeshoeven, Gastenberg, Baroniehoeven, Meierijhoeven, Brabanthoeven, Burgermeester Molenaarhoeven, Peelhoeven, Kempenhoeven en de Buskeshoeven.

Woonwijk Sparrenburg