Aankoop

Aankoopbegeleiding

U heeft uw droomwoning gevonden en wilt graag hulp of u kunt de geschikte woning niet vinden. Vragen kost niets en graag willen wij bekijken of wij u kunnen helpen.

Als u ons kantoor belt met de mededeling dat een bepaald pand zoekt, dan kunt u dat vrijblijvend doorgeven. Het wordt bij ons opgeslagen en als wij een soortgelijk pand in de verkoop nemen dan nemen we contact met u op. De kosten van inschrijven zijn natuurlijk vrijblijvend en kosteloos.

Zoekopdracht

Als u een specifiek pand zoekt kunt u ook ons een zoekopdracht geven. Dit houdt in dat we voor u aan het werk gaan om het geschikte pand te vinden.

Hiervoor kijken wij o.a. in diverse databases ook van collega’s en informeren bij diverse relaties naar de panden die net de verkoop in gaan om er zo het eerste erbij te zijn.

Zelf kunt u natuurlijk ook op zoek gaan. Met name internet is hiervoor natuurlijk een heel geschikt medium. Via www.funda.nl, www.vbo.nl www.huislijn.nl, www.zah.nl en www.jaap.nl.

Gevonden

Als we een geschikte woning hebben gevonden, die naar uw wens is, inspecteren wij het huis op gebreken en bepalen we of de verkoopprijs reëel is volgens de markt. Vervolgens voeren wij voor u de onderhandelingen met de verkopende partij om zo de beste mogelijke aankoopprijs te verkrijgen. Door onze ervaring en kennis valt hierin vaak voordeel te halen.

Juridische afhandeling

Nadat overeenstemming is bereikt met de verkoper leggen wij alle afspraken vast in de koopakte. Tevens zorgen wij ervoor dat alle noodzakelijke papieren tijdig bij de notaris zijn en begeleidde wij u bij de laatste inspectie vlak voor de overdracht.

De kosten van een zoekopdracht

Enkele voorbeelden van mogelijkheden voor aankoopbegeleiding en de daarbij behorende kosten.

1. U heeft een woning gevonden en wenst de controle van de woning en de aankoop door ons te laten regelen. De courtage voor het aankopen van uw woning bedraagt een vast gestelde prijs van € 1.250,= (inclusief BTW 21 %)

2. De courtage voor het aankopen van uw woning wordt berekend het verschil tussen vraagprijs en de gerealiseerde aankoopprijs. Van dit verschil wordt 10 % in rekening gebracht met een minimum van € 950,- (inclusief BTW 21 %)

3. U kunt de door u gewenste woning helemaal niet vinden en wenst dat wij de woning voor u gaan zoeken. De courtage voor het aankopen van uw woning bedraagt dan 1 % van de overeengekomen koopsom van de woning welke u aankoopt. (Inclusief BTW 21 %)

Voor dat de werkzaamheden worden uitgevoerd wordt duidelijk overeengekomen welke mogelijkheid wordt geaccepteerd. Ook kunnen wij een advies op maat maken voor u. U hoeft niets vooruit te betalen. De betaling van de zoekopdracht wordt verrekend tijdens de notariële levering van de door u gekochte woning. 

Heeft u graag meer informatie over aankoop, dan komen we graag bij u langs.

Vriendelijke groet,
Henk-jan Pennings

Neem contact op met ons