Verkooptips

Tip 1

Creëer zo veel mogelijk ruimte en rust in uw huis. Kopers zijn namelijk snel afgeleid. Ruim onnodige spullen in uw woning op. Verwijder onnodige accessoires. Probeer grote voorwerpen tijdelijk ergens anders op te slaan. Zorg dat de entree ruimte biedt. Dat is belangrijk want hier ontstaat de eerste indruk. Dus geen fietsen of kinderwagens in de hal. 

Tip 2

Zorg dat uw keuken opgeruimd en schoon is. Geen vuile afwas op het aanrecht, geen vies fornuis. Denk ook aan uw koelkast en vaatwasser. Nare geurtjes of viezigheid maken een negatieve indruk op de potentiële koper. Het opruimen geldt natuurlijk niet alleen voor uw keuken, maar voor de rest van uw huis. Vergeet de ramen niet. 

Tip 3

Zorg ook dat uw badkamer er schoon en fris uitziet. Hang schone handdoeken op en haal overbodige accessoires weg. En zorg dat uw vuile was niet zichtbaar is.

Tip 4

Maak alle bedden op. De slaapkamers ogen zo groter en een stuk verzorgder.

Tip 5

Hoe minder mensen in huis tijdens een bezichtiging, hoe beter. Uw woning oogt ruimer als er minder mensen binnen zijn. De koper kan dan rustig rondlopen en zichzelf voorstellen in de woning. De potentiële koper komt voor de woning en niet voor u! De makelaar is de specialist in het verkopen. Hij weet precies wat er wel en niet gezegd moet worden. 

Tip 6

Heeft u een hond? Probeer die dan net even uit te laten tijdens de bezichtiging, of doe de hond naar buiten. Hierdoor is het een stuk rustiger in huis, en daardoor lijkt uw woning ook groter!

Heeft u een kat of een ander huisdier? Zorg ervoor dat de kattenbak, de drinkbak en andere kooitjes allemaal schoon zijn en voorkom zo vieze geurtjes.

Tip 7

Zorg voor voldoende licht in huis. Uw huis toont hierdoor plezieriger en ruimer. Schuif uw gordijnen opzij, ook uw eventuele vitrage. Doe uw rolluiken, rolgordijn of luxaflex omhoog.

Tip 8

Probeer kleine gebreken van tevoren op te lossen. Controleer uw huis op kapotte ruitjes, op beschadigingen in het schilderwerk en op lekkende kranen. Werkt de deurbel? Juist de kleine gebreken kunnen tot irritatie leiden bij de potentiële koper.

Tip 9

Zorg dat uw tuin verzorgd en gezellig overkomt. Snoei overhangende takken. Zorg dat containers niet een doorn in het oog zijn.

Tip 10

Een leeg huis verkoopt vaak moeilijker. Kopers kunnen de ruimte slecht inschatten, de afdrukken van schilderijen zijn zichtbaar en het huis begint al snel muf te ruiken. Staat uw huis echt helemaal leeg, doe er dan alles aan om het zo goed mogelijk te presenteren. Zorg er in ieder geval voor dat er nog lampen zijn die het doen en zet de verwarming aan als het koud is. Ook regelmatig luchten is erg belangrijk.