Handige woonapp's

 Terug naar de nieuwsbrief

Handige woon-apps

Er worden dagelijks honderden nieuwe apps aangeboden in de verschillende stores. Zo zijn er heel veel verschillende woonapps die jou kunnen helpen met het stylen van je woning of tips geven tijdens het klussen. Pennings Onroerende Zaken zet er graag een paar voor je op een rijtje.

Kleuren

Ben je op zoek naar nieuwe kleuren voor in je woning en heb je geen idee welke richting je op wilt gaan, dan biedt de app van Flexa de oplossing. Het leuke van deze app is dat hij werkt via Augmented Reality. Dat is een techniek waarbij je live, direct of indirect, beeld van de werkelijkheid ziet, waaraan elementen worden toegevoegd door een computer. Hierdoor krijg je een heel realistisch beeld van de nieuwe kleur in je kamer. Daarnaast vind je kleurschema’s om te kijken welke kleuren passen bij de door jou uitgezochte basiskleur.

Inspiratie

Heb je behoefte aan een beetje inspiratie, dan biedt de app Houzz Interior Design Ideas de uitkomst. In deze app vind je maar liefst 7 miljoen foto’s van zowel interieurs als de buitenkant van het huis. Al deze foto’s zitten in verschillende categorieën, waardoor je heel eenvoudig de voor jou meest relevante foto’s kunt zoeken. Je kunt via de app zelfs contact zoeken met professionals, zoals architecten, aannemers en designers om van jouw huis je droomhuis te maken. Je kunt je abonnement op de woontijdschriften met deze app wel opzeggen.

Kopen of verkopen van spullen

Met de komst van Marktplaats is het heel eenvoudig om voor een leuke prijs, toch je hele interieur te vernieuwen. De app van Marktplaats helpt je daar graag een handje bij. Deze app is makkelijk in gebruik en geeft jou de mogelijkheid in een handomdraai spullen te kopen en te verkopen. Maak een foto met je telefoon en upload deze direct via de app. Echt een must voor iedere Marktplaatsliefhebber.

Woningzoeken

Wanneer je nog op zoek bent naar een woning, dan mogen de apps van Funda en Jaap.nl zeker niet ontbreken. Bekijk onderweg het nieuwste woningaanbod, kijk wat er in de buurt allemaal te koop staat of zoek direct het huis op waar jij voor staat.

Verbouwen

De verschillende stores kennen meerdere klus-apps. Natuurlijk bieden bouwmarkten, zoals de Karwei en Praxis hele handige apps. Maar welke absoluut de moeite van het downloaden waard is, is de app Klussen voor Beginners. Een overzichtelijke app, met duidelijke tekeningen en stappenplannen die zelfs voor de beginnende klusser goed te begrijpen zijn. Met deze app is iedere verbouwing een fluitje van een cent.